Auto huren Bremen

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Bremen

  1. Home
  2. Autohuur Bremen

Een auto huren in Bremen gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Bremen, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Informatie over Bremen

Bremen was in de middeleeuwen een Hanzestad en de rijkdom uit die tijd is nog steeds te zien in het historische en gezellige centrum. Overigens is Bremen nog steeds een belangrijke handelsstad, dankzij Bremerhaven. Deze twee steden vormen samen de kleinste deelstaat van Duitsland.

Een bezoek aan Bremen start het beste op de Marktplatz, het centrale plein in de oude stad. Hét voorbeeld van de rijkdom van Bremen als Hanzestad is het stadhuis (Rathaus) aan dat plein, waarvan de bouw begon in 1410. Het gebouw in renaissancestijl staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Elke dag worden er rondleidingen gegeven, om 11.00, 12.00, 15.00 en 16.00. Zo’n rondleiding is een aanrader, want het interieur is minstens zo indrukwekkend als het exterieur. Bovendien leert u tijdens die rondleiding iets over de historie van Bremen en typische gebruiken. Direct naast het stadhuis staat het grote standbeeld van ridder Roland, de beschermer van de stad. Volgens de legende zal het Bremen voor de wind gaan, zolang dit standbeeld overeind staat.

Aan de Marktplatz staat ook de imposante Dom Sankt Petri die met zijn hoge toren het plein domineert. De bouw ervan begon in de elfde eeuw, maar in de loop der eeuwen zijn er steeds delen aan toegevoegd. Ook hier is het interieur minstens zo imponerend als de buitenkant. De kerk heeft niet minder dan vijf orgels en met een beetje geluk kunt u een orgelconcert bijwonen.

En dan is er natuurlijk het beeld van de Bremer Stadtmusikanten, uit het sprookje van de gebroeders Grimm, ook op de Marktplatz. De muzikanten (een ezel, een hond, een kat en een haan) bereikten Bremen nooit, maar zijn toch een symbool voor de stad.

Achter de Marktplatz ligt de wijk Schnoor, een naam die herinnert aan de scheepstouwen (Schnüre) die hier vroeger werden gemaakt. Dwaal rond door de oude, middeleeuwse straatjes, bekijk de kunst- en antiekwinkeltjes en drink of eet iets in een van de vele cafés en restaurants.

Vanaf de Marktplatz loopt de Böttcherstrasse naar de rivier de Weser. Aan deze straat staan prachtige Jugendstil (Art Nouveau) huizen. Aan een van de gebouwen hangt een indrukwekkend klokkenspel dat ieder uur in beweging komt. Ook zijn er in deze straat vele galeries en specialiteitenwinkeltjes (waaronder glasblazers). Verder vindt u hier de Kunstsammlungen Böttcherstrasse. Niet voor niets in meervoud, want het gaat om twee musea: Museum im Roselius-Haus en het Paula Modersohn-Becker Museum. In het eerstgenoemde museum zijn onder meer werken te zien van Lucas Cranach, waaronder zijn beroemde portret van Martin Luther.

Na een ingrijpende verbouwing is de Bremer Kunsthalle in de zomer van 2011 weer opengegaan voor het publiek. Het heeft een grote collectie schilderijen van onder anderen Rembrandt, Rubens, Dürer, Picasso en Monet. Een deel van de collectie heeft een bijzondere reis achter de rug. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werden de werken geconfisqueerd door de Russen, vervolgens gestolen uit een museum in Azerbeidzjan om in 2001 op te duiken op een veiling in New York. De Bremer Kunsthalle organiseert geregeld tentoonstellingen van grote werken uit de collecties van andere musea.

Zeer centraal gelegen, bij het treinstation, is het Übersee-Museum. Ook hier komt het verleden van Bremen als handelsstad naar voren. De kooplieden haalden spullen uit alle delen van de wereld en een deel daarvan is in dit museum bijeen gebracht. U maakt als het ware een reis van verre continenten naar Bremen. Voor kinderen zijn er interactieve installaties en ook kunnen ze een raadseltje oplossen om de schatten van het museum te vinden.

In en rondom Bremen

Vreemd genoeg ligt het Focke Museum over de geschiedenis van de stad niet in het centrum, maar een stukje erbuiten in Schwachhausen. Officieel heet dit het Bremer Landesmuseum für Kunst- und Kulturgeschichte, maar vrijwel niemand kent het onder die naam. Het is een erg leuk museum over de historie van Bremen, de handel, de scheepvaart én de uittocht van Duitsers via de haven naar het ‘beloofde land’ Amerika.

Bremen is de thuisbasis van een van de grootste Duitse bierbrouwers: Beck’s. De rondleiding door de brouwerij wordt afgesloten met een bierproeverij, waarbij u ook het ‘Hakke’ bier kunt proeven, dat alleen in Bremen verkrijgbaar is.

Parkeren

Het vinden van een parkeerplaats op straat voor uw huurauto is niet gemakkelijk, althans in het centrum van de stad. Gelukkig zijn er diverse parkeergarages rond dat centrum. Via elektronische borden wordt aangegeven in welke garage er plaatsen vrij zijn. Het centrum van Bremen is een zogeheten ‘Umweltzone’, waar u een speciale sticker nodig heeft om er rond te mogen rijden. Huurauto’s beschikken meestal over zo’n sticker.

Luchthaven

De luchthaven van Bremen ligt ten zuidwesten van het stadscentrum in de buitenwijken. Er zijn vluchten naar diverse Duitse steden en enkele Europese bestemmingen. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar per huurauto: vanuit het centrum van Bremen volgt u de Friedrich-Ebert Strasse of de Langemarckstrasse. De route naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.