Auto huren Lamezia Terme

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Lamezia Terme

  1. Home
  2. Autohuur Lamezia Terme

Een auto huren in Lamezia Terme gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Lamezia Terme, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Belangrijke luchthavens nabij Lamezia Terme

Informatie over Lamezia Terme

Autoverhuur Lamezia Terme
Autoverhuur Lamezia Terme

Lamezia Terme is vooral bekend door de nabijgelegen luchthaven. Dat vliegveld vormt de poort tot Calabrië het deel van Italië dat ook wel de ‘Punt van de Laars’ wordt genoemd. In Lamezia Terme zijn de ruïnes te zien van een Normandisch kasteel en een uitkijktoren van de Maltezer Orde. Voor de rest biedt de plaats voor toeristen nauwelijks bezienswaardigheden, maar de regio Calabrië wel!

In en rondom Lamezia Terme

Calabrië is een prachtige regio, met een rijke historie, tradities en fraaie landschappen: zandstranden aan de kust en een ruig, bergachtig binnenland. Her en der verspreid liggen paleizen, kastelen, kerken en kloosters. Het wordt wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd. Calabrië is al wel ontdekt door de Italianen zelf als vakantiebestemming, maar trekt (nog) geen drommen buitenlandse toeristen. Als de voortekenen niet bedriegen zal dat over enkele jaren anders zijn. Het is dus nu de tijd om deze regio te bezoeken.

Een uitzondering vormt de badplaats Tropea, die allang is ontdekt. Niet alleen door de Italianen, maar ook door Duitsers en Fransen. Niet zo gek, want bij Tropea ligt maar liefst 35 kilometer maagdelijk wit zandstrand, van Pizzo tot aan Capo Vaticano. De kustweg tussen deze twee plaatsen is overigens adembenemend. Tropea is ook een centrum van pottenbakkers. De potten zijn vaak kleurrijk beschilderd. Pizzo ontwikkelt zich ook steeds meer als badplaats, maar heeft zijn authentieke charme behouden. De lokale specialiteit is tartufo. Nee, dat heeft niets met truffels te maken, het is heerlijk ijs met chocola.

Nu we zijn aangekomen bij de lekkernijen van Calabrië: de keuken van deze regio verschilt nogal van de algemeen bekende Italiaanse keuken. Natuurlijk wordt ook hier pasta gemaakt, maar er zijn overduidelijk invloeden van andere culturen, met name de Griekse. Verder is het eten in Calabrië vaak scherp door het gebruik van hete pepers, de peperoncino. Die hete pepers zijn zo populair dat het dorp Diamante er zelfs een festival aan wijdt. Het Festival del Peperoncino vindt ieder jaar plaats in de eerste week van september. Er zijn dan tientallen gerechten te proeven waarin cayennepeper is verwerkt, van pasta tot… ijs! Ook olijfolie mag wel een beetje pit hebben vinden ze in Calabrië, en dus wordt daar ook vaak cayennepeper aan toegevoegd.

De culinaire tradities worden het beste in ere gehouden in de bergdorpen. Probeer bijvoorbeeld eens de paddestoelen uit het Parco Nazionale Pollino. Dat park ligt 130 kilometer ten noorden van Lamezia Terme en is het grootste beschermde natuurgebied van Italië. U kunt er raften of kanoën op een van de rivieren. Ten noordoosten van Lamezia Terme ligt het Parco Nazionale della Sila, dat bestaat uit met eeuwenoude pijnbomen begroeide bergen, rivieren en vier grote stuwmeren. Er leven herten en wolven en ook kunt u er zeldzame roofvogels zien. Er zijn mogelijkheden voor wandelen, paardrijden, mountainbiken, canyoning en kanoën. Het meest zuidelijk ligt het Parco Nazionale Aspromonte (in het uiterste puntje van de laars) met als hoogste top de Montalto (1955 m). Tegen de berghellingen in dit gebied liggen karakteristieke en pittoreske dorpjes.

Lamezia heeft niet voor niets de toevoeging ‘Terme’. Dit deel van Italië heeft enorm veel warmwaterbronnen en thermale baden. Onbetwiste toppers zijn de thermale baden van Luigiane, net te zuiden van Pollino Nationaal Park. De helende kracht van het water daar was al in de Oudheid bekend en werd al in de eerste eeuw beschreven door een zekere Plinius de Oude. Het zwavelhoudende water wordt al eeuwen aangewend voor de behandeling van allerlei aandoeningen.

Overblijfselen uit de Griekse tijd komt u overal in Calabrië tegen, maar een van de best bewaard gebleven Griekse nederzettingen is Monasterakion (‘klein klooster’) bij het tegenwoordige Monasterace. U ziet er onder meer de restanten van een Hellenistische tempel en enkele Griekse huizen.

Parkeren

Met een huurauto rijdt u van Lamezia Terme in een mum van tijd naar andere plaatsen in Calabrië. De stad ligt aan de kustsnelweg A3 van Salerno naar Reggio di Calabria. Catanzaro, aan de Ionische Zee kunt u bereiken via de SS288. Parkeren is vrijwel nergens een probleem, maar laat uw auto altijd achter op een bewaakt parkeerterrein en laat geen waardevolle spullen in de auto achter!

Luchthaven

De luchthaven van Lamezia Terme is vanuit de toeristenoorden in Calabrië goed bereikbaar. Vanuit Reggio Calabria en Cosenza via de snelweg (Autostrada) A3 (naar Salerno), afslag Lamezia. Vanuit Catanzaro en Crotone volgt u de SS280 richting Lamezia Terme. Ook vanuit Vibo Valentia volgt u de richting Lamezia Terme, maar dan via de SS19.