Auto huren Rome

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Rome

  1. Home
  2. Autohuur Rome

Een auto huren in Rome gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Rome, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Belangrijke luchthavens nabij Rome

Informatie over Rome

Autoverhuur Rome
Autoverhuur Rome

Rome, de bakermat van het Romeinse Rijk, staat bol van historie. Maar Rome is ook de hoofdstad van modern Italië, dat bekend staat om designerproducten en een trendy bevolking. Die mix van oud en nieuw is wat de Italiaanse hoofdstad maakt tot een stad volop gericht op de toekomst, en tegelijkertijd zijn rijke verleden koesterend.

Zoals de Akropolis hèt monument van Athene is, zo is het Colosseum dat voor Rome. Oorspronkelijk bood dit amfitheater plaats aan zo’n 70.000 mensen. Ze konden ‘genieten’ van vaak bloedige gevechten tussen gladiatoren, die het soms ook opnamen tegen wilde dieren. Af en toe wordt in het Colosseum een voorstelling gegeven, maar die eindigen niet meer zo definitief als in de Romeinse tijd.

Het Forum Romanum was het hart van het oude Rome. Helaas zijn het niet meer dan ruïnes van wat eens het machtscentrum van de Romeinen was. Een van de best bewaarde overblijfselen is de triomfoog van Septimius Severus. De Tempel van Venus (de godin van de liefde) en Roma (de godin van Rome) was de grootste tempel in de oude stad.

Een ander goed bewaard gebleven gebouw uit de Romeinse tijd is het Pantheon. Gebouwd als tempel in de 2e eeuw en tegenwoordig in gebruik als rooms-katholieke kerk.

Van een veel latere datum is de Trevifontein die gevoed wordt door een bron. Het water wordt via een aquaduct aangevoerd. De fontein met het beeld van Neptunus is wereldberoemd: als je een muntje over je linkerschouder in de fontein gooit, brengt dat geluk. En wat gebeurt er met al dat geld? Het wordt ingezameld door het stadsbestuur en geschonken aan een goed doel.

Iedereen die Rome bezoekt wil op z’n minst één keer op de Spaanse Trappen hebben gezeten. De trappen lopen van het Piazza di Spagna (Spanjeplein) naar de kerk Trinitá dei Monti. Vandaar de naam Spaanse Trappen. Maar die naam is enigszins misleidend, want de aanleg werd betaald door de Franse ambassadeur…

Rome staat niet alleen bol van de historische gebouwen, maar ook van de musea. In de Villa Giulia kunt u Etruskische en Romeinse kunst bewonderen. Een ander bekend museum in Rome is Villa Borghese, waar de kunstcollectie van de gelijknamige familie te zien is.

Vaticaanstad is eigenlijk geen onderdeel van Rome, want een onafhankelijke stad, maar wordt toch vaak in een adem genoemd met de Italiaanse hoofdstad. Het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek zijn zeker een bezichtiging waard, maar de grootste trekpleister is de Sixtijnse kapel met de beroemde fresco’s van Michelangelo.

Net als Vaticaanstad ligt de wijk Trastevere aan de overkant van de Tiber. Het is dé uitgaanswijk van Rome met bars, restaurants en discotheken.

In en rondom Rome

Natuurlijk moet u in Rome even een kopje koffie bestellen in een van de koffiehuizen. Let dan wel op dat de prijs staande aan de bar veel lager is dan wanneer u gaat zitten. De prijs aan een tafeltje kan wel vier keer zo hoog zijn, als wanneer u uw koffie aan de bar drinkt!

Heeft u nog niet genoeg van de vele historische gebouwen in Rome zelf? Dan moet u zeker met een huurauto de Castelli Romani bezoeken. De route voert langs 13 versterkte stadjes ten zuidoosten van Rome.

Dertig kilometer ten noordoosten van Rome ligt het dorpje Tivoli. Hier bouwde de rijke adel van Rome buitenverblijven. Het fraaiste voorbeeld is ongetwijfeld de Villa d’Este, dat niet alleen een mooi gebouw in renaissancestijl is, maar ook wordt omgeven door mooie tuinen met meer dan honderd (!) fonteinen. Ook in de Romeinse tijd trok Tivoli al de aandacht: keizer Hadrianus liet er in de 2e eeuw een villa bouwen.

Veertig kilometer ten noorden van Rome ligt het prachtige kratermeer van Bracciano (Lago di Bracciano). Een deel van het water uit het meer wordt afgevoerd naar Rome, onder meer om de tuinen van het Vaticaan te besproeien. U kunt er zeilen, vissen, waterskiën en natuurlijk zwemmen in het kristalheldere water.

Parkeren

Het is lastig een vrije parkeerplaats op straat te vinden in het centrum van Rome. U kunt parkeren bij een doorgetrokken blauwe streep, maar daar heeft u een parkeerkaart voor nodig die u kunt kopen bij automaten of bij kiosken. Een beter alternatief zijn de parkeergarages rond het Centro Storico.

Ook kunt u uw huurauto stallen op een van de P+R terreinen (parcheggi di scambio) die verder van het centrum liggen, maar wel vlak bij metrostations. U kunt dus gemakkelijk per openbaar vervoer naar het centrum reizen.

Rome airport

Rome heeft twee luchthavens. De belangrijkste is Leonardo da Vinci Airport, meestal Fiumicino Airport genoemd. Het vliegveld ligt 26 kilometer ten zuidwesten van Rome en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de ringweg rond de Italiaanse hoofdstad. Neem de afslag naar Fiumicino (A12) en volg de borden.

De andere luchthaven, Aeroporto di Roma-Ciampino, wordt vooral gebruikt door budget- en chartermaatschappijen. Ciampino ligt 15 kilometer ten zuidoosten van Rome. Vanaf de ringweg neemt u afslag 23.