EUR (€) (NL)
  • Klantbeoordelingen 8.2 / 10
 • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven

Auto huren Trondheim

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Auto huren Trondheim

Een auto huren in Trondheim gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Trondheim, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Trondheim

Autohuur aanbiedingen in Trondheim

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Trondheim

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV
Elektrisch

Autoverhuurbedrijven in Trondheim

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Trondheim. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Alamo

  9.2 (9008)
  vanaf € 47 / dag
 • Europcar

  8.7 (8418)
  vanaf € 49 / dag
 • Hertz

  8.6 (7097)
  vanaf € 40 / dag
 • Keddy By Europcar

  8.6 (3621)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Budget

  8.3 (9906)
  vanaf € 74 / dag
 • Enterprise

  8.3 (2032)
  vanaf € 50 / dag
 • Avis

  7.7 (6194)
  vanaf € 59 / dag
 • Sixt

  6.6 (3514)
  vanaf € 53 / dag
 • National Car Rental

  8.4 (414)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Thrifty

  8.8 (5688)
  Geen tarieven beschikbaar

Wanneer een huurauto boeken in Trondheim?

Autoverhuurders in en rond Trondheim

 

Autoverhuur locaties in Trondheim

AutoHuren.be Trondheim vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

34 Kjoepmannsgt

Informatie over Trondheim

Trondheim werd in 997 gesticht door Vikingkoning Olav Tryggvason. Tot 1217 was het de hoofdstad van Noorwegen en het bleef nog lang daarna de belangrijkste handelsstad van Scandinavië. Net als veel andere Scandinavische steden werd Trondheim eens door brand verwoest, in 1681. Het regelmatige stratenpatroon van de stad stamt van de wederopbouw na die brand.

De stad ligt langs de rivier de Nidelva. Eigenlijk zeggen we dat hier verkeerd, want elva betekent ‘rivier’ en feitelijk is het dus de rivier de Nid. Aan die rivier staan oude pakhuizen uit de achttiende eeuw. Het terrein van de oude scheepswerf werd in de jaren negentig gerenoveerd. Er werden onder meer appartementengebouwen en winkelcentra neergezet. Het is een populaire woon- en winkelwijk voor de jonge bevolking van Trondheim.

De stad is al eeuwenlang een belangrijk religieus centrum, waarvan de Nidarosdom in het centrum van de stad getuigt. Nidaros is overigens de oude naam van Trondheim. Het is de enige kathedraal van Noorwegen en de stoffelijke resten van Olav de Heilige worden onder de houten vloer bewaard. De zogeheten Olavsbronnen in de kerk worden gevoed door een geheimzinnige bron. In de middeleeuwen werden de Noorse koningen in deze kerk gekroond en opnieuw sinds het herstel van de Noorse onafhankelijkheid in 1814. Sinds 1957 worden Noorse koningen niet meer gekroond in de Nidarosdom, maar ingezegend. Van de Noorse hoofdstad Oslo loopt een pelgrimsroute (Pilegrimsleden) naar deze kathedraal. Als u deze 640 kilometer lange Olavsweg met succes hebt afgelegd, kunt u bij het pelgrimscentrum in de kerk een certificaat verkrijgen.

Het grootste houten gebouw van de Scandinavische landen is Stiftsgården, de koninklijke residentie. Het werd gebouwd in 1774 en de koninklijke familie maakt er in de zomermaanden graag gebruik van.

Trondheim is geen grote stad, maar heeft enkele interessante musea. In het museum van het Koninklijk Noors Wetenschappelijk Genootschap leert u meer over het verleden van de streek. Oude muziekinstrumenten staan tentoongesteld in het Tordenskioldmuseum op het landgoed Ringve. Leuk is dat de instrumenten staan opgesteld in kamers die zijn ingericht zoals in de tijd van Mozart, Chopin en Beethoven. Ook gewijd aan muziek, maar dan van latere tijd is Rockheim, het Nationale Centrum van Rock en Pop Cultuur. Het is een uiterst modern en interactief museum dat de muziekstijlen vanaf de jaren vijftig als thema heeft.

Aan de oostkant van de stad ligt, hoog op een heuvel, het fort Kristiansten. Het werd gebouwd tussen 1681 en 1684 en bewees ruim dertig jaar later zijn nut toen de oprukkende Zweden vanaf het fort tot een terugtocht werden gedwongen.

In en rondom Trondheim

Op een heuvel net ten zuiden van de stad bouwde koning Sverre in de twaalfde eeuw een kasteel, Sverresborg. In het begin van de vorige eeuw werden er plannen gesmeed om rond de ruïnes van dat kasteel een openluchtmuseum te vestigen. En zo gebeurde het. Op de heuvel staan nu meer dan zestig huizen en andere gebouwen die karakteristiek zijn voor de streek. In dit Trøndelag Folklore Museum worden verder gebruiksvoorwerpen, klederdrachten en ook maskers tentoongesteld.

In de Steentijd leefde in de omgeving van Trondheim een volk dat tekeningen maakte op rotswanden. De oudste afbeeldingen zijn van dieren die met een enkele lijn – en profil – in de rotsen werden gekerfd, waaronder het beroemde rendier van Bøla dat ongeveer 6000 jaar oud is. In latere rotstekeningen, toen het volk zich op zee waagde, werden jachttaferelen vervangen door boten.

Er zijn diverse mogelijkheden om te zwemmen in en rond Trondheim. Bij de zee staat het hypermoderne waterparadijs Pirbadet, een uitkomstin de koude wintermaanden. In de zomer kunt u een duik wagen in de sjøbadet, een klein strandje achter het treinstation dat uit niet veel meer bestaat dan een houten duiktoren. Ook kunt u bij warm weer verschillende zwemplekken ontdekken als u over het wandelpad loopt langs de fjord.

Parkeren

U kunt in het centrum van Trondheim op straat parkeren, maar u bent meestal goedkoper uit als u uw auto stalt in een van de parkeergarages. Via borden staat aangegeven in welke garages plaatsen vrij zijn. Er zijn acht gemeentelijke garages, maar de parkeerdienst werkt samen met een aantal hotels waardoor u uw huurauto ook in enkele hotelgarages kwijt kunt.

Luchthaven

De luchthaven van Trondheim ligt 35 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Trondheim Airport Værnes is via de snelweg E6 gemakkelijk per huurauto bereikbaar. De route naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

 1. Home
 2. Autohuur Trondheim