• Klantbeoordelingen 8.2 / 10
 • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven

Auto huren Salzburg

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Auto huren Salzburg

Een auto huren in Salzburg gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Salzburg, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Salzburg

Autohuur aanbiedingen in Salzburg

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Salzburg

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Autoverhuurbedrijven in Salzburg

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Salzburg. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Alamo

  9.4 (8619)
  vanaf € 31 / dag
 • Europcar

  8.6 (8061)
  vanaf € 39 / dag
 • Avis

  8.2 (5940)
  vanaf € 45 / dag
 • Enterprise

  8.2 (1921)
  vanaf € 33 / dag
 • Buchbinder

  8 (534)
  vanaf € 29 / dag
 • Keddy By Europcar

  7.9 (3331)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Megadrive

  7.9 (443)
  vanaf € 30 / dag
 • InterRent

  7.7 (5827)
  Geen tarieven beschikbaar
 • GLOBAL Rent-a-Car

  7.6 (761)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Thrifty

  7.5 (5438)
  vanaf € 43 / dag
 • Global Rent a Car

  7.2 (140)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Sixt

  6.9 (3316)
  vanaf € 40 / dag
 • Budget

  6.8 (9604)
  vanaf € 39 / dag
 • Hertz

  6.7 (6852)
  vanaf € 44 / dag
 • National Car Rental

  8.1 (402)
  Geen tarieven beschikbaar
 • addCarRental

  7.2 (104)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Active Car Rental

  8 (465)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Edel & Stark

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Flizzr

  6.9 (305)
  vanaf € 38 / dag

Wanneer een huurauto boeken in Salzburg?

Autoverhuurders in en rond Salzburg

 

Autoverhuur locaties in Salzburg

AutoHuren.be Salzburg vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Ferdinand Porsche Straße 7
Gnigler Straße 12

Informatie over Salzburg

Salzburg is een relatief kleine stad (150.000 inwoners) maar heeft een spectaculaire ligging. Ten zuiden van de stad rijzen hoge Alpentoppen op, ten noorden liggen de heuvels van Oberösterreich. Langs die scheiding stroomt de rivier de Salzach en daar is Salzburg gebouwd. De stad heeft een schitterend, historisch centrum met veel gebouwen in barokstijl. Dat hele centrum werd in 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Maar het is bepaald geen ‘doods’ openbaar museum. In al die historische gebouwen zit leven. Neem bijvoorbeeld de Stiftskeller St Peter, een restaurant dat al 1200 jaar bestaat!

Salzburg is vooral bekend als de geboorteplaats van componist Wolfgang Amadeus Mozart. Verder werd de film The Sound of Music er opgenomen. Muziek speelt een hoofdrol in deze culturele stad. Het geboortehuis van Mozart staat aan de Getreidegasse, een lange maar smalle straat en de belangrijkste winkelstraat van Salzburg. In Mozart’s geboortehuis ziet u onder meer de viool waarop de componist als kind leerde spelen en een hamerklavier dat hij de laatste tien jaar van zijn leven op alle concerten gebruikte. Toen Mozart 17 jaar was verhuisde de familie naar een groter huis aan de voet van de Kapuzinerberg. Ook dat huis is een museum met instrumenten uit de achttiende en negentiende eeuw en een archief van Mozart’s werk.

Mozart werd gedoopt in de kathedraal van Salzburg aan de Domplatz, het centrum van de stad. Deze Domkerk is een prachtig voorbeeld van de vroege barok. De kathedraal werd gebouwd in 1611 maar de crypte van de vroegere romaanse basiliek op deze plek is bewaard gebleven. De koepel van de Dom werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bij een bombardement vernietigd. Pas in 1959 was de restauratie van die koepel voltooid.

Hoog boven Salzburg ligt de Festung Hohensalzburg, een middeleeuws kasteel dat diende als schuilplaats voor de aartsbisschop. Het interieur is indrukwekkend met mooi houtsnijwerk en wapenschilden. Naast de pracht en praal in de Ridderzaal en de Gouden Zaal is er ook een folterkamer. Er loopt een kabelbaantje (Festungsbahn) naar de top van de heuvel. Aan de voet van die heuvel ligt de Benedictijner Nonnberg-abdij, waar vlak na de Eerste Wereldoorlog Maria Augusta von Trapp lesgaf. Klinkt niet bekend? Haar leven was de inspiratie voor The Sound of Music!

Als de aartsbisschop zich niet bedreigd voelde, leefde en werkte hij in Die Neue Residenz. De aartsbisschoppen leefden zeer luxe, wat af te leiden valt aan de rijk versierde en luxe ingerichte zalen van dit bisschoppelijk paleis. Sinds 2006 is het Salzburg Museum erin gevestigd, gewijd aan de geschiedenis van de stad en de grote rol die muziek daarin speelde. De Residenz is verbonden met de Franziskanerkirche, een van de oudste gebouwen van Salzburg. De oorsprong van deze romaanse kerk ligt in de dertiende eeuw. In de zeventiende eeuw werden de zijkapellen toegevoegd en aan het begin van de achttiende eeuw de barokke hoofdingang.

De Residenz werd gebouwd in opdracht van prins-aartsbisschop Wolf Dietrich von Raitenau die een groot stempel heeft gedrukt op Salzburg. Zo liet hij in 1606 ook het Schloss Mirabel bouwen als onderkomen voor zijn kinderen. En zijn maîtresse… Het paleis is vooral beroemd om de fraai aangelegde tuinen, waarin barokke beelden staan.

De Sint Pietersabdij en -kerk werd vermoedelijk gesticht door de Franciscaner monnik Rupert die rond 700 in Salzburg arriveerde. Van de oude kerk is vrijwel niets over, op de vloer in de westelijke toren na. De huidige kerk stamt uit de dertiende eeuw, maar in de loop der tijd werden steeds elementen toegevoegd of veranderd. Zo is het complex een mengeling van stijlen geworden: romaans, barok en rococo.

In en om Salzburg

Iedere zomer staat de stad vijf weken lang bol van klassieke muziek, opera en (straat)theater tijdens de Salzburger Festspiele. Toch was dit nog niet genoeg voor de stad en daarom werden in de jaren zestig de Salzburger Osterfestspiele toegevoegd. Tijdens dit festival in de Paasweek worden onder meer concerten uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker.

De grootste ijsgrotten ter wereld liggen ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Salzburg. De grotten van Eisriesenwelt in de Hochkogelberg beslaan maar liefst ruim veertig vierkante kilometer. U kunt de grotten bereiken met een (steile) kabelbaan.

Zo’n vijf kilometer buiten de stad staat het barokke Schloss Hellbrunn. De tuinen zijn de grootste trekpleister met onder meer ‘bedriegertjes’ (plotseling opspuitende fonteinen) en andere Wasserspiele, zoals een watertheater begeleid door muziek. Het paviljoentje in de tuin herkent u wellicht uit de film The sound of Music.

Parkeren

Het stadsbestuur van Salzburg ontmoedigt het autoverkeer in de binnenstad en het parkeren op straat. Daarom is er een uitgebreid elektronisch informatiesysteem waarmee u naar vrije plaatsen in parkeergarages wordt geleid. Dat systeem begint al op de snelweg bij Salzburg.

Luchthaven

Het vliegveld van Salzburg is vernoemd naar de beroemdste inwoner van de stad, Wolfgang Amadeus Mozart. De luchthaven ligt ruim drie kilometer ten zuidwesten van Salzburg en is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Vanuit het centrum van de stad loopt de Wiener Strasse naar het vliegveld. Verder voert de snelweg A1 (West Autobahn) langs de luchthaven.

 1. Home
 2. Autohuur Salzburg