Auto huren Faro

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Faro

  1. Home
  2. Autohuur Faro

Een auto huren in Faro gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Faro, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Belangrijke luchthavens nabij Faro

Informatie over Faro

Autoverhuur Faro
Autoverhuur Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve in Zuid-Portugal. Veel mensen kennen het alleen van het vliegveld; van de luchthaven gaan ze direct door naar een strandressort. Mensen die de moeite nemen om Faro te bezoeken ontdekken de charmes van het stadje, met een gezellig oud centrum en een bedrijvige vissershaven.

De barokke kerk Igreja do Carmo is gebouwd in 1713. Het gebouw heeft twee klokkentorens en een met bladgoud belegd altaar. Maar de grootste attractie in deze kerk is nogal bizar: de Capela d’Ossos (Kapel van de Beenderen). Deze kapel werd gebouwd in de 19e eeuw en is gedecoreerd met menselijke schedels (meer dan 1200) en beenderen van gestorven monniken. De kapel werd gebouwd op de plek waar een begraafplaats was en de menselijke resten uit de gedolven graven werden gebruikt om de kapel mee te versieren. Het opschrift boven de ingang luidt: “Stop hier en denk aan het lot dat u zal treffen.”

De Sé (kathedraal) heeft een gotische toren, maar u moet vooral kijken naar de tegelplateaus in het interieur, in het bijzonder die in de Rozenkapel (Capela do Rasário). Ook de kerk Igreja de São Francisco heeft mooie tegelplateaus.

Aan de haven staat het Museu Maritimo, waar u modellen ziet van lokale vissersschepen en boten die Vasco da Gama gebruikte op zijn reis naar India in 1497. Verder is er een replica van de boot waarmee de Portugezen de Congorivier opvoeren.

Waarheen met de kinderen op een regenachtige dag? Naar het wetenschapsmuseum van Faro! Er zijn allerlei leuke en interactieve installaties en het museum heeft een duidelijke onderverdeling in thema’s: de zon en het licht, het sterrenstelsel, de groene wereld, de blauwe wereld, en chemie.

Faro heeft een energiek nachtleven, dat vooral geconcentreerd is op en rond de Rua do Prior in het hart van de stad. Er zijn tientallen cafés, bars, discotheken en nachtclubs. De straat komt tot leven na 10 uur ’s avonds en komt pas weer tot rust in de vroege ochtend.

In en rondom Faro

Het natuurreservaat Ria Formosa strekt zich uit over zestig kilometer langs de kust, van Tavira in het oosten tot Ancao in het westen. Het bestaat uit zandduinen, afgewisseld door lagunes, moerassen en eilandjes voor de kust. Vogelaars zullen hier volop aan hun trekken komen, maar u kunt in dit gebied ook een lekkere picknick houden, ver weg van de drukte op Algarve’s stranden.

Dat plaatsje Tavira is het trouwens ook waard om te bezoeken. Het ligt aan de samenloop van de rivieren Ségua en Gilão, overspannen door een oude Romeinse brug. Langs de rivier wordt een levendige groenten- en fruitmarkt gehouden en uiteraard kunt u bij de haven de aanvoer van en handel in verse vis zien, voornamelijk tonijn. Voor Tavira ligt een zandbank met twee heerlijk rustige stranden: Praia de Tavira en Praia de Fuzeta. U kunt die alleen per motorboot bereiken. Ook het strand van Santa Luzia, zo’n drie kilometer van Tavira, is lekker rustig. Tavira ontwikkelt zich verder als een golfcentrum; een alternatief voor de drukkere golfbanen ten westen van Faro.

Het marktstadje Loulé ligt vijftien kilometer ten noorden van Faro. Er zijn producten te koop, gemaakt van palmbladeren en espartogras: handtassen, manden, matten en hoeden. Maar de ambachtslieden van Loulé maken ook aardewerk en gebruiksvoorwerpen en sieraden van koper, gietijzer en tin. Vergeet niet omhoog te kijken in Loulé: heeft u ooit zo veel verschillende en soms fraai versierde schoorsteentjes bij elkaar gezien?

Het vissersstadje Olhão, acht kilometer ten oosten van Faro, heeft karakteristieke witte kubushuizen, met buitentrappen die naar platte daken leiden. Het heeft wel iets van de huizen in de medina’s van Noord-Afrika. Voor een goed uitzicht op Olhão beklimt u de heuvel Cabeça. Daar zijn ook grotten met grillige stalactieten en stalagmieten. Een van de meest idyllische stranden in de Algarve is het strand van Ilha de Armona. In de zomermaanden gaat er elk uur een veerboot naar dat eiland.

In de omgeving van het bergplaatsje Monchique kunt u prachtige tochten maken. Bijvoorbeeld de weg naar Alferce, of de route naar de berg Foia, (902 meter en het hoogste punt in Zuid-Portugal).

Parkeren

De hele Algarve is een drukke toeristische bestemming. In de zomermaanden kan het lastig zijn een parkeerplaats op straat te vinden. De meeste hotels hebben parkeerfaciliteiten en om Faro te bezichtigen kunt u het beste uw auto bij het hotel achter te laten. Wel is een auto een uiterst handig middel van vervoer om het binnenland van Portugal te ontdekken.

Faro airport

Faro Airport ligt zeven kilometer ten westen van de stad en is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. De afslag van de kustweg EN125 staat duidelijk aangegeven. Van de luchthaven is er maar één weg die naar de EN125 leidt. De meeste toeristenplaatsen in de Algarve zijn binnen een uur bereikbaar. Naar Almancil duurt ongeveer 20 minuten, Vilamoura 30 minuten, Albufeira 45 minuten en Portimão een uur.