Auto huren San Cristóbal de La Laguna

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren San Cristóbal de La Laguna

  1. Home
  2. Autohuur San Cristóbal de La Laguna

Een auto huren in San Cristóbal de La Laguna gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in San Cristóbal de La Laguna, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Informatie over San Cristóbal de La Laguna

Tenerife is een populaire toeristenbestemming, maar de meeste bezoekers komen voor de vakantieressorts aan de zuidkant van het eiland, zoals Los Cristianos en Playa de las Americas. Slechts weinig toeristen nemen de moeite om af te reizen naar San Cristóbal de La Laguna, de vroegere hoofdstad van Tenerife. Die mensen missen iets, want La Laguna is een juweeltje. Misschien wel juist omdat het in 1833 de status van hoofdstad verloor aan het nabijgelegen Santa Cruz. Toch bleef de stad het culturele en religieuze centrum van Tenerife.

La Laguna werd gesticht in 1496 en groeide snel door de instroom van gelukzoekers en de handel met de Spaanse koloniën in Midden- en Zuid-Amerika. Daardoor werd het een stad met een overvloed aan prachtige huizen en gebouwen, voor het merendeel in renaissancestijl. Het historische belang van de oude binnenstad werd onderstreept door de plaatsing op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, in 1999. Sindsdien is het centrum er alleen maar verder op vooruit gegaan; het was de stimulans om veel gebouwen te restaureren. Denk overigens niet dat dit een ‘museumstad’ is, integendeel. Dankzij de aanwezigheid van de Universiteit van de Canarische Eilanden is La Laguna een levendige stad.

Het oudste gebouw is de Iglesia-Parroquia Matriz de Nuestra Señora de La Concepción. De klokkentoren kan worden beklommen. Ook uit het begin van de zestiende eeuw is het Real Santuario del Santísimo Cristo de La Laguna. Deze kerk is genoemd naar het heiligste heiligdom van de Canarische Eilanden: de Santísimo Cristo. Dit rijk versierde beeld van Jezus aan het kruis werd aan het begin van de zestiende eeuw in Antwerpen gemaakt en Tenerife kreeg het in handen via de handel met Venetië. Daarna heeft het beeld lange tijd in Barcelona en vervolgens in Cádiz gehangen, voordat het uiteindelijk op Tenerife terugkeerde.

De kathedraal van de stad staat ook in het historische centrum, maar is van veel latere datum en dus ook gebouwd in een andere stijl: neogotisch. Met de bouw van de Santa Iglesia Catedral de San Cristóbal de La Laguna werd in 1904 begonnen, in 1915 was de kerk voltooid. De Spaanse veroveraar van de Canarische Eilanden, Alonso Fernandez de Lugo, ligt hier begraven.

Naast het theatergebouw (in mooie belle époque stijl) zijn er ook diverse paleizen in La Laguna het bezichtigen waard, onder meer het Palacio Lercaro en het Palacio de Nava.

In en rondom San Cristóbal de La Laguna

San Cristóbal de La Laguna is niet de enige authentieke plaats op Tenerife. Als u vanuit de stad naar het zuidwesten rijdt komt u bij La Orotava met oude monumentale gebouwen in het centrum en de typisch Canarische haciënda’s met patio’s en houten balkons. In de vallei van La Orotava zijn bananenplantages en wijngaarden aan de voet van de vulkaan Pico del Teide. Die vulkaan deelt Tenerife als het ware in tweeën: het noordelijke deel van het eiland is groen en vruchtbaar, het zuidelijke deel droog en woestijnachtig. Rond de vulkaan van 3718 meter (en daarmee de hoogste berg van Spanje) ligt een nationaal park. Met uw huurauto kunt u tot 2200 meter hoog komen, maar het aantal parkeerplaatsen is daar beperkt. Vanaf dat punt kunt u een kabellift naar 3550 meter hoogte nemen. Houd er rekening mee dat het op de top koud is en er vaak een harde wind waait. Door het nationaal park zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Vlakbij La Orotava ligt de toeristenplaats Puerto de la Cruz. Een van de grootste attracties is het Loro Parque (Papegaaienpark) net buiten het stadje. De naam van het park dekt overigens allang niet meer de lading. Naast papegaaien zijn er onder meer dolfijnen, orka’s, pinguïns, zeeleeuwen, haaien, chimpansees, gorilla’s en krokodillen te zien.

Parkeren

De wegen op Tenerife zijn goed, maar in de bergen smal, steil en vol haarspeldbochten. Parkeren in de grote toeristenplaatsen en in de hoofdstad kan problematisch zijn. U kunt uw huurauto beter stallen in een parkeergarage.

Luchthaven

Los Rodeos Airport ligt pal ten zuidwesten van San Cristóbal de La Laguna. Dit vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor vluchten naar andere Canarische Eilanden en naar het Spaanse vasteland.

De belangrijkste luchthaven van Tenerife is Reina Sofia Airport ligt 60 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Santa Cruz en is gemakkelijk bereikbaar per huurauto via de snelweg TF-1 die Santa Cruz met Playa de Las Américas verbindt.