Zoek, vergelijk & boek!
Een auto huren in Santiago de Compostella gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Santiago de Compostella, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Santiago de Compostella
Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Santiago de Compostella. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.
Santiago de Compostella, de hoofdstad van Galicië in het uiterste noordwesten van Spanje, is vooral bekend als bedevaartsoord. Het graf van de apostel Jacob zou hier zijn aangetroffen. Over het graf ontstond een imposante kathedraal en daaromheen het stadje Santiago. Bedevaartgangers dragen de sint-jakobsschelp, het teken van de heilige Jacob. In tegenstelling tot het logo van de oliemaatschappij Shell dragen de bedevaartgangers de schelp met de sluiting naar boven. Het dier wordt langs de Galicische kust gekweekt en is onder de naam vieira een gewilde delicatesse.
Santiago de Compostella is overigens niet alleen voor bedevaartgangers interessant. Het is een van de mooiste Spaanse steden met veel bezienswaardigheden. De straten in het oude centrum zijn geplaveid met goudkleurig graniet dat glinstert in de zon (of de regen, die in deze contreien vaak voorkomt). Het centrum is het Praza do Obradoiro met de imposante kathedraal met een barokke voorgevel. Die voorgevel draagt dezelfde naam als het plein: obradoiro wat ‘gouden werk’ betekent. Achter die barokke façade schuilen de oudste delen van de kerk (uit 1075) die romaans zijn.
Dat zie je op meer plaatsen in Santiago, ook het landhuis el Pazo de XelmÃrez (naast de kruisgang) heeft een barokke gevel met daarachter een romaans interieur uit de twaalfde eeuw. Aan de noordkant van het plein staat het oudste hotel van Spanje, Hostal dos Reis Católicos, in 1492 gebouwd door het koningspaar Ferdinand II van Aragon en Isabella van Castilië. Hoewel het dus een ‘hostel’ wordt genoemd, is dit een vijfsterrenhotel.
Als de pelgrims na hun lange bedevaartstocht bij Santiago aankwamen, wasten ze zich eerst in een rivier ten oosten van de stad. Die plaats kreeg in de loop der tijd de naam Lavacolla, wat zoveel betekent als ‘was uw kleren’. Volgens sommigen betekent het zelfs meer specifiek ‘was uw schaamstreek’ aangezien pelgrims zich tijdens de tocht niet altijd heilig gedroegen… Hoe dan ook, eenmaal aangekomen bij de kathedraal leggen pelgrims hun rechterhand op de Portico de Gloria met de Boom van Jesse, uit 1188. Dat de pilaar al meer dan 800 jaar door pelgrims wordt aangeraakt is te zien aan de slijtageplekken. De mis die iedere dag om 12 uur plaatsvindt is een toeristische attractie, vooral door het heen en weer zwaaien van het grootste wierookvat ter wereld, de Botafumeiro. Het Museo das Pereginacións (Pelgrimsmuseum) aan de Rúa de San Miguel is gewijd aan de duizendjarige historie van de pelgrimstochten naar Santiago de Compostella.
Tegenover de kathedraal staat het klooster Convento de San Paio de Antealtares, een van de oudste bouwwerken van de stad. Het oudste deel van dit van oorsprong Benedictijner klooster stamt uit de negende eeuw. Op het Praza das PraterÃas (Zilversmedenplein) staat een curieuze fontein, de Fuente de los Caballos, van vier paarden met zwemvliezen. Rond dit plein zijn overigens nog steeds winkeltjes gespecialiseerd in zilverwerk.
Hoewel religie een grote rol speelt in het toerisme naar de stad, zijn er ook andere dingen te zien in Santiago de Compostella. Bijvoorbeeld het Museo Eugenio Granell met werken van Picasso, Miró, Bretón en Duchamp. Ook het Centro Galego de Arte Contemparánea is een museum voor moderne kunst. Ernaast staat een klooster uit de veertiende eeuw waarin het Museo do Pobo Galego (Museum van het Galicische Volk) is gehuisvest. Het geeft via archeologische vondsten een boeiend beeld van de etnische achtergrond van de Galiciërs, vanaf hun Keltische oorsprong.
Zo’n 50 kilometer ten westen van Santiago ligt de Cabo Finisterre, voor de middeleeuwse pelgrims ‘het einde van de wereld’. Ten zuiden van de kaap ligt de Costa da Morte (Dodenkust) met ruige klippen en kleine zandstrandjes. Bij de haven kunt u verse sardines kopen die op houtskool worden gegrild. Deze dramatische rotskust is vanuit Santiago bereikbaar via de weg C-543.
Ten noorden van Santiago ligt de levendige havenstad A Coruña (in Spaans La Coruña). Ook die stad heeft een fraai historisch centrum met onder meer de Torre de Hércules, een romaanse vuurtoren die nog steeds als zodanig dienst doet. Nog zo’n mooi oud stadje is Pontevedra op 117 kilometer ten zuidwesten van Santiago de Compostella.
De oude binnenstad van Santiago de Compostella is grotendeels voetgangersgebied. De stad is gewend aan grote aantallen toeristen en daar zijn dus ook ruim voldoende parkeergelegenheden voor.
De luchthaven van Santiago de Compostella ligt in Lavacolla (waar de pelgrims zich wasten voor ze de heilige stad binnen gingen), zo’n 13 kilometer ten oosten van de stad. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Autovia A-54. De route en de afslag naar de luchthaven staan duidelijk op borden aangegeven.