Auto huren Orlando

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Orlando

  1. Home
  2. Autohuur Orlando

Een auto huren in Orlando gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Orlando, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Belangrijke luchthavens nabij Orlando

Informatie over Orlando

Autoverhuur Orlando
Autoverhuur Orlando

Orlando in de Amerikaanse staat Florida is een van de populairste bestemmingen in de Verenigde Staten. Dat komt vooral door de vele attractieparken in de omgeving van de stad. Helaas zien de meeste mensen Orlando zelf niet of nauwelijks. En dat terwijl het stadscentrum de laatste jaren is uitgegroeid tot een gezellig winkel- en uitgaanscentrum.

Overdag is Downtown Orlando een winkelparadijs. Park Avenue is het domein van exclusieve modezaken, maar u vindt in het stadscentrum ook specialiteitenwinkels en kledingzaken waar de prijzen minder hoog liggen. Het grootste winkelcentrum van Orlando – Florida Mall – staat op de hoek van de South Orangeblossom Trail en Sandlake Road.

Rond Orange Avenue zijn veel bars, cafés en restaurants, maar ook theaters en concertzalen. Niet ver daarvandaan ligt het zwanenmeer Eola met in het midden een fraaie fontein. Het pad rond het meer is anderhalve kilometer lang en aan de overkant komt u bij het openluchttheater waar ieder jaar in december het ballet De Notenkraker wordt opgevoerd. Vanaf half november tot eind december is Downtown Orlando sfeervol verlicht.

De geschiedenis van de stad wordt belicht in het Orange County Regional History Center. Van de oorspronkelijke bevolking, de Paleo Indianen, via de eerste kolonisten en de introductie van citruscultuur door de Europeanen tot de ontwikkeling van de ruimtevaart. Uiteraard krijgt ook Disneyland de nodige aandacht. Sommige medewerkers delen de geschiedenis dan ook gekscherend in door te spreken over voor Disney en na Disney (in plaats van voor en na Christus).

Plaatselijke kunstenaars stellen hun werk ten toon in het Mennello Musuem of American Folk Art. Speciale aandacht verdient het werk van Earl Cunningham, die hele wanden heeft beschilderd in felle kleuren.

Op een regenachtige dag is het een goed idee om met de kinderen het Orlando Science Center te bezoeken. Hier geen spectaculaire, flitsende presentaties zoal in Disney’s Epcot Centre, maar een degelijk en interactief wetenschapsmuseum. Er zijn onder meer presentaties over het ecosysteem in Florida en de ruimtevaart. Ook is er een IMAX-bioscoop.

Voor meer informatie over evenementen in Orlando gaat u naar het Visitor Information Centre op de hoek van International Drive en Austrian Row.

In en rondom Orlando

Rond Orlando zijn veel pretparken met als bekendste Disneyworld. Dat attractiepark is in de loop der jaren enorm uitgebreid, het zijn nu eigenlijk vier grote pretparken in één. Naast de wereld van Donald Duck, Mickey Mouse en Pluto zijn er attracties als Pirates of the Caribbean, Space Mountain en Animal Kingdom. In de MGM studio’s kunt u zien hoe een Walt Disney animatiefilm gemaakt wordt.

Ook de filmmaatschappij Universal laat u zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. Verder zijn er diverse shows met bekende films als rode draad. Naast de eigenlijke studio’s ligt het attractiepark Islands Of Adventure. Voordat u een van de parken bezoekt moet u door een uitgaans- en winkelcentrum: Universal City Walk.

Gatorland Zoo is het oudste attratiepark van Florida en herbergt honderden alligators, waarmee ook shows worden gedaan, zoals het griezelige alligatorworstelen. De dierentuin verstrekt ook veel informatie over de alligators, slangen en andere reptielen. En wat staat er op het menu in het restaurant van de dierentuin? Krokodillenvlees!

SeaWorld Orlando is het grootste zeedierenpark ter wereld. Het complex is een combinatie van pretpark, dolfinarium en opvangcentrum voor bedreigde diersoorten. Orka’s en dolfijnen geven er spetterende shows, maar er zijn ook achtbanen en andere attracties die met de dieren weinig van doen hebben.

Dolfijnen in open zee kunt u zien bij Sannibel Island aan de oostkust van Florida. Tussen november en maart zijn ook de grote zee-olifanten, de Manatees, te zien.   

Op ongeveer een uur rijden van Orlando (via de Interstate 4 en de SR 528) ligt het Kennedy Space Center. Er zijn tentoonstellingen over de geschiedenis van de ruimtevaart, een replica op ware grootte van het International Space Station, en een Space Shuttle lanceersimulator. Ook kunt u de lanceerfaciliteiten bezichtigen, tenminste als er niet net een lancering gepland staat. Op het grote scherm van de IMAX-bioscoop worden films over het Amerikaanse ruimtevaartprogramma vertoond.

Niet alleen in de Everglades in het zuiden van Florida kunt u met een zogeheten Airboat over het water vliegen. Dat kan ook op de St. John’s rivier, op zo’n drie kwartier rijden van Orlando. De natuur is schitterend en u staat oog in oog met de krokodillen.

Parkeren

Alle attractieparken hebben grote parkeerterreinen waarvoor u moet betalen, behalve als u in een hotel verblijft op het pretpark. Het transport tussen de diverse attracties is dan ook gratis, maar de kamerprijzen in deze hotels zijn aan de hoge kant.

Orlando is een drukke stad met de nodige verkeersproblemen in het centrum. Het vinden van een parkeerplaats kan dan ook lastig zijn. U kunt uw huurauto beter stallen in een van de parkeergarages.

Luchthaven

De luchthaven van Orlando ligt vijftien kilometer ten zuidoosten van de stad. Orlando International Airport is goed bereikbaar met een huurauto: het vliegveld ligt langs de kruising van de State Roads 436 (Semoran Boulevard) en 528 (Bee Line/Beach Line Expressway). Beide wegen sluiten aan op de snelweg Interstate 4. Evenwijdig daaraan loopt International Drive. Via die weg zijn de meeste attractieparken te bereiken.

Het tweede vliegveld van Orlando ligt 28 kilometer ten noorden van de stad. Behalve binnenlandse vluchten zijn er charterverbindingen met steden in Groot-Brittannië en Ierland.