Auto huren Fort Lauderdale

Zoek, vergelijk & boek!

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Auto huren Fort Lauderdale

  1. Home
  2. Autohuur Fort Lauderdale

Een auto huren in Fort Lauderdale gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.be. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 125 landen & 17.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Fort Lauderdale, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!

Informatie over Fort Lauderdale

Autoverhuur Fort Lauderdale
Autoverhuur Fort Lauderdale

Fort Lauderdale ligt in de Amerikaanse staat Florida ten noorden van Miami. Het is een populaire toeristenbestemming, vooral vanwege de kilometerslange stranden in de omgeving. Vanwege de vele kanalen in de stad wordt Fort Lauderdale ook wel ‘het Amerikaanse Venetië’ genoemd. De naam verwijst naar de forten die er in de negentiende eeuw werden gebouwd, toen kolonisten oorlog voerden met de oorspronkelijke bevolking, de Seminole indianen.

Laten we maar beginnen met de grootste aantrekkingskracht van Fort Lauderdale: de stranden. De palmen langs de strandboulevard in de stad zelf zijn nog maar het begin van wat de omgeving aan zon, zee en strand te bieden heeft. Hollywood Beach richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen. Daarnaast ligt, in de schaduw van dennenbomen, de John U. Lloyd Beach State Recreation Area. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet en ook kunt u er kanoën op de Whiskey Creek. Grote cruiseschepen leggen even noordelijker aan, in Port Everglades. Een bijzonder huis aan het strand is het Bonnet House, waar het excentrieke artiestenechtpaar Frederic en Evelyn Bartlet overwinterde. Evelyn was erg op apen gesteld en de entree word dan ook geflankeerd door twee apenbeelden uit het Plaza Hotel in New York.

Wat is dé andere attractie van Fort Lauderdale? Winkelen! Van dure merkkleding tot prullen en alles wat daartussen ligt, u kunt het vinden in een van de specialiteitenwinkels of shopping malls. Een van de grootste attracties is de Fort Lauderdale Swap Shop. Dat is ’s avonds een grote drive-in bioscoop (met maar liefst veertien schermen!), maar overdag is het de grootste vlooienmarkt van Amerika’s Zuiden. Er zijn zo’n 2000 stalletjes en afdingen is hier het gebod. De overdekte Festival Flea Market Mall is iets kleiner, maar daar vindt u ook een boerenmarkt.

In Butterfly World leven honderden kleurrijke vlinders temidden van bijzondere planten. Het is het grootste vlindercentrum ter wereld. U kunt er niet alleen de vlinders bewonderen, maar het centrum biedt ook veel informatie over vlinderpopulaties overal ter wereld. Het Antique Car Museum is vooral gewijd aan de auto’s die werden gemaakt door de Packard Motor Co. Er staan 22 antieke auto’s tentoongesteld: van een Packard Speedster uit 1909 tot een Packard Clipper uit 1947.

De International Swimming Hall of Fame is niet alleen een zwembad met twee wedstrijdbassins, maar ook een museum om de groten van de zwemsport van over de hele wereld te eren. U ziet er foto’s, medailles en andere souvenirs, waaronder het startblok vanwaar Mark Spitz zes van zijn zeven Olympische gouden medailles won. Verder wordt in de bioscoop een film vertoond over Esther Williams en Johnny Weissmuller (die later als Tarzan bekendheid verwierf).

In en rondom Fort Lauderdale

Langs de Federal Highway ligt een nagebouwd Polynesisch dorp, Mai-Kai. De verschillende culturen in Polynesië hebben allemaal hun eigen ruimte en in het restaurant worden Polynesische en Chinese gerechten geserveerd (maar ook de Amerikaanse hamburger ontbreekt niet…). Voor kinderen is er Kapitein Cook’s ribstuk in Geheime Saus.

Aan de rand van het moerasgebied Everglades ligt het grote Markham Park. Een soort attractiepark in de natuur waar u niet alleen kunt vissen, mountainbiken en zwemmen, maar ook schieten (met een geweer of pistool) of een modelvliegtuigje besturen.

Die Everglades zijn een uitgestrekt moerasgebied in het zuiden van Florida. Een deel ervan is Nationaal Park, waar de bekende Airboats niet mogen komen (in de moerassen buiten het park wel). In het park zelf kunt u roeiboten, kano's en huisboten huren. Er zijn diverse vaarroutes uitgezet, waaronder de populaire Wilderness Waterway. Maar u kunt in dit natte gebied ook wandelingen maken over boardwalks en de stranden. De beste tijd om de Everglades te bezoeken is in de droge wintermaanden. Dan hebt u de grootste kans om de dieren te zien die in dit moerasgebied leven.

Parkeren

In de stad zijn vele parkeergarages en -terreinen, maar in de zomermaanden kan het moeilijk zijn een vrije plaats te vinden. Houd er verder rekening mee dat het oosten van Fort Lauderdale – tussen het centrum en het strand – bestaat uit een labyrint van kanalen. Een goede plattegrond komt daar zeer van pas.

Luchthaven

Fort Lauderdale/Hollywood International Airport ligt vier kilometer ten zuiden van het stadscentrum en wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen. De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar via de South Federal Highway, die aansluit op de Port Everglades Expressway. De grotere luchthaven van Miami ligt ruim veertig kilometer ten zuiden van Fort Lauderdale. Miami International Airport is bereikbaar via de Interstate 95.